Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Sıkça Sorulan Sorular

MYS Gerçekleştirme Görevlisi ve Harcama Yetkilisi İşlemleri

FATURA BİLGİLERİ: Proje kapsamında yapılacak satın almaların faturaları şu şekilde kestirilmelidir: Fatura Bilgileri: Kastamonu Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Vergi No: 5270444266, proje numarası faturanın alt kısmında müsait bir yere yazılmalıdır. Firmalar tarafından fatura kesmek için ikinci bir vergi numarası talep edilirse: 5270468262 numarası kullanılabilir.

MALİ SÜREÇLER: Proje kapsamında yapılacak mal ve hizmet alımları ile yolluk ve yevmiye ödemeleri ile ilgili hususlar, PROJE UYGULAMA SÜRECİ başlığı altındaki bölümde detaylı olarak anlatılmıştır.    

DOĞRUDAN TEMİN LİMİTİ: 2024 yılı Kamu İhale Tebliği'ne göre tek seferde yapılacak doğrudan teminlerde KDV Hariç üst limit 622.359,00-TL dir.

SATIN ALMA YAPILACAK MALZEMELER: Proje alımları için birimimiz tarafından işleme alınan onay belgesinde belirtilen malzemelerin dışında malzeme alınmaması gerekmektedir. Aksi taktirde ödeme gerçekleştirilemeyecek olup, faturanın iptal edilmesi gerekecektir. Projede belirtilen malzemelerin dışında bir alım yapılmak isteniyorsa, alım talebinden önce birimimize dilekçe ile başvurulması gerekmektedir. Söz konusu değişiklik talebi Bap Komisyonunda görüşüldükten sonra, komisyonca talebe ilişkin karar verilecek olup, proje yürütücüsüne tebliğ edilecektir.

FİRMA YASAKLILIK TEYİDİ:  Proje yürütücülerinin dikkatine! Yapacağınız satın almalarda ilgili firmalara ödeme yapılabilmesi için firmaların Kamu İhale Kurumu tarafından yasaklı olarak ilan edilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle piyasa fiyat araştırması sonucu doğrudan teminin yapılacağı firmaya bu konunun sorularak teyidinin yapılması gerekmektedir. Aksi halde alım yapılmış olsa dahi firmaya ödeme yapılması mümkün olmayacaktır.