Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

İÇ KAYNAKLI PROJE TÜRLERİ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından aşağıda isimleri ve temel nitelikleri verilen proje türleri desteklenir.

1. Kapsamlı Araştırma Projeleri: Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin ya da doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırıcıların hazırladıkları kişisel veya disiplinler arası ya da Kastamonu Üniversitesi dışındaki ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların da katılımı ile oluşturulmuş, temel amacı bir akademik birimin alt yapısını geliştirmek olmayıp, doğrudan bilimsel sonuçlar üretmek olan projeler.
2. Lisansüstü Öğrenim Araştırma Projeleri: Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin danışmanlığında yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik tezi hazırlanması kapsamında bir akademik dereceye yönelik sunulan projeler
3. Araştırma Altyapısı Kurma ve Geliştirme Projeleri: Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmeliğin 3. maddesi b fıkrasında belirtilen “Bilimsel araştırma projesi” tanımında belirtilen kapsama uygun olarak; Kastamonu Üniversitesinin bilimsel, araştırma, eğitim, teknolojik ve sosyal alt yapısını güçlendirmek ya da doğal ve tarihi çevreyi koruyup geliştirmeye yönelik amaçlarla ilgili bölümlerin başlıca hedefleri ve gereksinimleri dikkate alınarak belirlenmiş ilkeler çerçevesinde üniversitemiz akademik birimleri tarafından önerilmiş projeleri.
4. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Projeleri: Üniversite dışı kurum veya kuruluşlar ile Üniversite birimlerinin veya öğretim üyelerinin müştereken verdiği, uygulamaya yönelik projeler.
5. Hızlı Destek Projeleri: Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyeleri ya da doktorasını tamamlamış öğretim elemanlarının Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden alacakları mal, hizmet ve analiz hizmetlerine ait projelerdir. Diğer hususlar ve destekleme ilkeleri her yıl BAP komisyonu tarafından belirlenir. Hızlı destek projelerinde gelişme ve sonuç raporu istenmez.
6. Çağrılı Projeler: Üniversitemizin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılması amacıyla, hedef odaklı veya ivme kazanılması gereken alanlarda ihtiyaç odaklı olmak üzere, araştırmacıların önceden belirlenen konu ve koşullara uygun olarak BAP Komisyonunca Ar-Ge proje teklifi sunmaya davet edildiği projelerdir
7. Öğrenci Odaklı Projeler (ÖOP): Üniversitemiz ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri tarafından hazırlanan ve sorumluluğu üstlenen bir yürütücü öğretim üyesinin danışmanlığında verilen, öğrencilerin ‘proje yazma ve araştırma yapma’ becerilerini geliştirmeye yönelik projelerdir.