Misyon-Vizyon

Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi olarak, temel amacımız; ülkemize, bölgemize ve insanlığa fayda sağlayacak bilimsel araştırmaların yapılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaktır. Ayrıca üniversitemiz mensubu araştırmacılar başına düşen ulusal ve uluslararası yayın, patent ve atıf sayısını artırmak, böylece üniversitemizi dünya üniversiteleri arasında üst sıralara taşıma sürecine yardımcı olmak, temel hedeflerimiz arasındadır.

Bunlara ek olarak, Yükseköğretim Kurulu tarafından "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında, üniversitemizin "ormancılık ve tabiat turizmi" sahasında ihtisaslaşması öngörüldüğünden, Koordinatörlüğümüz bu uzmanlaşmaya ve perspektife katkı sağlayacak her türlü faaliyetleri desteklemeyi öncelik edinmiştir.

Bu doğrultuda, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi:

Kastamonu Üniversitesi bilim insanlarının, bilimsel araştırmaları ve faaliyetleri için ihtiyaç duydukları desteği sağlayarak, üniversitemiz araştırma faaliyetlerinin, nitelik ve nicelik açısından yükseltilmesi çabasıyla 2012 yılından bu yana aktif olarak faaliyet göstermektedir. Çok sayıda farklı alan ve türde yüzlerce projeye mali ve süreç yönetimi desteği sağlamış olan koordinatörlüğümüz,  sunulan desteğin aynı zamanda etkin, hızlı ve kolay erişilebilir olması amacıyla bilişim/otomasyon sistemlerini ve inovatif yönetsel süreçleri etkin biçimde kullanmaya önem vermektedir. Bununla birlikte, ülkemiz ve üniversitemizin gelişimine önemli katma değer katkısı olacağı düşünülen disiplinler arası, ulusal-uluslararası, kamu-özel sektör, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik amaçlar, önceliklerimiz arasındadır.