Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kastamonu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından "proje süreçleri bilgilendirme eğitimi" yapıldı.

Bilimsel Araştırma Proje Koordinasyon Birimleri, Yükseköğretim Kurumlarındaki bilimsel araştırma projelerinin değerlendirilmesinde, kabulünde, desteklenmesinde ve bunlara ilişkin süreçlerin yürütülmesini sağlarlar. Bu maksatla, 2020/1 proje çağrısı başvuru döneminde Üniversitemiz akademik personeline proje süreçleri hakkında teknik ve mali konularda bilgilendirme yapıldı.

Proje süreçleri bilgilendirme eğitimi toplantısının açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Vekili ve BAP koordinatörü Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK yaptı. Ardından BAP personeli Dr. Emre AYDİLEK ve Önder ÜSTÜNSOY tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Proje hazırlanması ve yürütülmesi aşamalarında öğretim elamanlarına yardımcı olması amacıyla 17.02.2020 tarihinde Merkezi Araştırma Laboratuvarı Seminer Salonunda yapılan eğitime 53 akademik personel katıldı. Toplantıda, BAP Projeleri'ne nasıl başvuru yapılacağı, proje yazarken ve sunarken dikkat edilmesi gereken hususlar, harcamaların nasıl yapılabileceği, BAP Otomasyon Sistemi'nin kullanımı, proje başvurularını değerlendirme kriterleri gibi proje süreçlerine yönelik bilgilendirme ve projelere ilişkin mevzuatlar hakkında açıklamalar yapıldı. Toplantı, katılımcıların soru - cevap ve görüş-önerileri ile tamamlandı.